KROPSTERAPI / OSTEOPATI

OSTEOPATI – elevbehandlinger
KRANIO SAKRAL TERAPI
BINDEVÆVSMASSAGE
ØREAKUPUNKTUR
TRIGGERPUNKTSMASSAGE
MANUEL TERAPI
ORGANMASSAGE

Osteopati

I osteopati behandler og forebygger man dysfunktioner i kroppen, og behandler led, muskler og bindevæv for at optimere kroppens funktioner da alle kroppens strukturer påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktion.
I osteopati ønsker man at behandle de dybereliggende årsager og behandler derfor både symptomer men aller vigtigst årsagen, da årsagen til problemet oftest ligger et andet sted, end der hvor smerterne eller symptomerne opleves.

Kranio-sakral terapi 

Kranio-sakral terapi er en meget blid, dybdegående og effektiv behandlingsform.
Behandlingen sker ved hjælp af blide tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen, korsbenet, skulder og nakke.

Formålet med kranio-sakral terapi er at fjerne spændinger og blokeringer i muskler, bindevæv og ledbånd. Den blide behandling påvirker centralnervesystemet og kroppen til selvhelbredelse og genopbygning, så der opstår balance i kroppen. Ubalancer og blokeringer i vores centralnervesystem kan bla. skyldes stress, chok, slag eller stød på kroppen, dårlig kropsholdning eller andre påvirkninger som kroppen udsættes for.

Kranio-sakral terapi kan anvendes til både børn og voksne og kan med fordel kombineres med klinikkens andre ydelser.

Kranio-sakral terapi kan bla. afhjælpe

– Nakke og rygproblemer/smerter
– Bækkensmerter
– Hovedpine / Migræne
– Svimmelhed og balancebesvær
– Skæv ryg/bækken
– Stress, depression og angst
– Koncentrationsbesvær og indlæringsvanskeligheder
– Kæbespændinger og tandproblemer
– Tinnitus
– Søvnbesvær
– Hormonelle forstyrrelser
– Synsforstyrrelser
– Astma og Allergi

 

Behandling med bindevævsmassage kan afhjælpe 

– Smerter
– Muskelspændinger
– Ledsmerter
– Lænde- og rygsmerter
– Frossen skulder (I kombination med triggerpunktsmassage samt manuel terapi)
– Skulder- og nakkesmerter
– Forstuvning
– Sportsskader
– Bækkenløsning
– Arvæv
– Fibromyalgi
– Strækmærker og/eller cellulitis (appelsinhud)
– Hævede ben og dårligt blodomløb
– Træthed
– Hovedpine

BINDEVÆVSMASSAGE

Ved bindevævsmassage afspænder og løsnes der op for spændinger i kroppen både i og omkring bindevæv, muskler, led og de indre organer. Bindevævmassage udrenser bindevævet for ophobninger af fedt, væske og affaldstoffer der kan forårsage ubalancer i kroppen, væskeophobninger, smerter, appelsinhud mv. Bliver disse ubalancer ikke udskilt kan det resultere i smerter, træthed, muskelspændinger og sygdomme. 

Ved bindevævmassage bruger jeg blandt andet sugekopper (også kaldet cupping) der skaber et undertryk der hvor cuppen påsættes, hvilket øger blodcirkulationen, opløser spændinger og renser bindevævet for affaldsstoffer.

Jeg anvender ofte bindevævsmassagen i kombination med andre behandlingsformer men ønsker du kun bindevævsmassage kan den sagtens stå alene og med god effekt. 

ØREAKUPUNKTUR

I øret afspejler hele menneskekroppen sig på samme måde som på fødderne ved zoneterapi. Når der i kroppen opstår en ubalance, hvilket kan være sygdom, smerte eller en anden lidelse, vil der opstå ømme trykfølsomme punkter i det tilsvarende område i øret. Når nålene sættes i øret sendes der signal til det sted i kroppen, hvor der er en ubalance og kroppen begynder selv at “rydde op” og derved komme i balance .

Øreakupunktur kan bla afhjælpe

– Muskel og ledsmerter
– Hovedpine og migræne
– Kredsløbsproblemer
– Søvnbesvær
– Koncentrationsbesvær
– Hormonelle forstyrrelser
– Mave-/tarm lidelser
– Stress, depression og angst
– Afvænning (rygning, alkohol, sukker mv)

Øreakupunktur kan gives alene, men er også et meget effektivt alternativ til de andre behandlinger der tilbydes i klinikken.

WHO anbefaler akupunktur og slår fast, at akupunktur har følgende tre virkninger:

  • Akupunktur lindrer smerte
  • Akupunktur styrker immunforsvaret
  • Akupunktur regulerer forskellige fysiologiske funktioner.

TRIGGERPUNKTSMASSAGE

 

Et triggerpunkt er en lille knudeagtig sammentrækning i muskelvævet og påvirker en muskel ved at holde den både spændt og svag på samme tid. Triggerpunktet vedligeholder en hård sammentræning i muskelfibrene i den pågældende muskel.
Et triggerpunkt giver ofte smerter i tilstødende led og hæmmer kredsløbet i de nærmeste omgivelser.
Erfaringer peger stærkt i retning af, at de fleste af vores småskavanker og andre fysiske problemer kan skyldes triggerpunkter.
Den primære årsag til smerter skyldes i omkring 75% af tilfældene triggerpunkter.

Triggerpunkter kan bla være årsag til hovedpine, smerter i halsen/nakken, kæbesmerter, lændesmerter, symptomer ved carpaltunnelsyndrom og til mange former for ledsmerter som fejlagtigt tilskrives andre tilstande. Triggerpunkter kan ligeledes give smerter som ørepine, svimmelhed, tennisalbue samt være årsag til sengevædning hos større børn.  

Jeg behandler altid med triggerpunktsmassage i mine behandlinger der er en kombination af flere behandlingsformer skræddersyet til dine problemer og behov. 

Anja har hjulpet mig af med problemer i min hofte og ben.
Jeg kom til skade i 2006 og har siden haft problemer og mit ben havde sit helt eget liv.
Jeg havde smerter og ukontrollable bevægelser. Det var så ubehagelig og mange gange måtte jeg gå i seng for at finde lidt ro
Jeg fortalte Anja hvordan jeg havde det, hun havde med det samme en plan for behandling.
Anja gav mig massage meget dybdegående og jeg siger det gjorde nas. Men efter den første behandling kunne jeg mærke en væsentlig forbedring. Jeg har nu fået fire behandlinger og har fået det så godt
Efter mere end 10 år med besøg ved diverse læger og fysioterapeuter, uden effekt, og de anede ikke hvad de skulle gøre for mig
Alt mulig ros til Anja” – Else Staun Haxholm Vestbjerg

Meget sød og venlig kvinde. Man er ikke i tvivl om hun har styr på tingene. Man føler sig tryg lige fra man træder ind ad døren.” – Pernille Pihl Thygesen

“Det var virkelig en god oplevelse – helt klart det værd. Følte mig velkommen lige fra jeg ringede og bestilte tid” – Nanna Krogh Lodberg

Anja er så dygtig ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I min graviditet døjede jeg med ryg/ balle smerter, som en fys havde behandlet i meget længe uden virkning, og jeg var sågår på rygcentret som intet kunne gøre.
Så fik jeg anbefalet Anja, og det er den bedste anbefaling jeg nogensinde har fået.
Efter 2 gange hos Anja var mine smerter væk- hun lærte lynhurtig min krop at kende og vidste præcis hvad og hvordan det skulle behandles
Lægerne havde på tale, at min datter skulle ud før tid, hvis mine smerter blev så voldsomme, at jeg ikke kunne holde den ud- men takket være Anja, kom min datter til hel normal tid 💗
Og så kom lillesøster til… som selvfølgelig lagde skævt i bækkenet og fik en hård start på livet, hvor hun blev trukket ud i ét ben- hun var i så mange smerter. Både i bækkenet og nakken.
MEN 3 besøg hos Anja, og vi har fået en hel anden datter 🙏🏼
Veltilpas, afslappet og ikke længere i smerter
TAK Anja- jeg siger det igen: hvad skulle jeg (vi) dog have gjort uden dig 💗
– Trine J. Pedersen